Bleach [info]

In jos

Bleach [info]

Mesaj  Haruhi Suzumiya la data de Mar Mai 12, 2009 4:21 am

Bleach ( ブリーチ, Burīchi?, romanizat BLEACH în Japonia) este o serie manga şi anime realizată de Tite Kubo, mangaka (creator de manga) al Zombie Powder.

Bleach urmăreşte viaţa lui Ichigo Kurosaki, un elev de liceu de 15-ani cu abilitatea de a vedea fantome şi un shinigami (în traducere directă ,,zeu al morţii”) cu numele de Rukia Kuchiki. Primele părţi ale poveştii se desfăşoară în jurul acestor personaje. Odată cu desfăşurarea evenimentelor, povestea începe să ne dezvăluie mai mult din lumea zeilor morţii.

Seria manga a fost adaptată într-un serial animat de televiziune, două OVA, trei filme de animaţie de lung metraj, un musical rock, numeroase jocuri video, şi un set de cărţi de joc de colecţie. Volumele compilate de manga s-au vândut într-un număr de 40 milioane de copii în Japonia, şi au ajuns în topul de vânzări de manga din Statele Unite. Seria manga a primit Premiul Shogakukan Manga pentru categoria shōnen în 2005, iar seria anime a fost nominalizată de numeroase ori la premiile American Anime Awards.
_____________________________
Subiectul

Povestea începe cu apariţia subită a Rukia Kuchiki în camera lui Ichigo Kurosaki. Ea este surprinsă de abiltatea sa de o vedea, dar conversaţia ce rezultă este întreruptă de apariţia unui hollow, un spirit malefic. După ce Rukia este grav rănită încercând să-l protejeze pe Ichigo, ea intenţionează să-i transfere jumătate din puterile ei lui Ichigo, sperând să îi dea oportunitatea să înfrunte hollows pe picior de egalitate. Ichigo absoarbe neintenţionat aproximativ toată puterea ei, ceea ce îi permite să învingă hollow cu uşurinţă.

Următoarea zi, Rukia apare în clasa lui Ichigo ca un elev transferat. Spre surprinderea lui, ea pare a fi un om normal. Ea teoretizează că puterea spirituală a lui Ichigo a dus la absorbţia aproape totală a puterilor ei, lăsând-o ca urmare naufragiată în lumea reală. Rukia şi-a transferat spiritul într-un gigai (un corp uman artificial) până când îşi va recăpăta abilităţile. Între timp, Ichigo trebuie să-i preia îndatoririle de shinigami, luptând cu hollows şi ghidând suflete rătăcite înapoi în Soul Society.

Locul desfăşurării povestei
Planurile existenţei din universul Bleach corespund în mare credinţei de viaţă şi viaţă după moarte, a sistemului religios uman. Oamenii vii din anime trăiesc într-o lume asemănătoare Japoniei moderne; sufeletele trăiesc într-un soi de Rai denumit Soul Society; sufeletele rele sînt trimise în Iad. Odată ajuns în Soul Society, spiritul este capabil să trăiască mai mult decît oamenii din lumea vie, mulţi îmbătrânind pe parcursul a mii de ani. Cei ce mor în Soul Society se reîncarnează în lumea oamenilor vii,[11] astfel obţinându-se un flux continuu ce asigură echilibrul.

Lumea Umană: Lumea oamenilor din Bleach este centrată în Japonia modernă; în special, într-o zona fictivă la vest de Tokyo numită Karakura Town.[12] În această lume, Ichigo frecventează şcoala şi se luptă cu hollows.
Soul Society: Lumea spiritelor este denumită Soul Society (尸魂界(ソウル・ソサエティ), Sōru Sosaeti?, Societatea Sufletelor) şi este constituită din 2 porţiuni: oraşul expansiv împrejmuit de un zid Seireitei (瀞霊廷, Court of Pure Souls?), unde traiesc shinigami şi nobilimea, şi zona celor opt districte rezidenţiale numita Rukongai (流魂街, Town of Wandering Spirits?).[13] Numărul districtului îi descrie condiţia, astfel că districtele cu un numar mai mic sunt mai pasnice.[14] Condiţiile de trai se aseamana cu cele din Japonia feudală. Un rege trăieşte într-un alt tărâm din Soul Society.[15] Sufletele din Soul Society se aseamănă celor ale oamenilor normali, dar îmbătrânesc într-un ritm extrem de încet, astfel încât persoane cu vârste de câteva secole sunt ceva comun. Copii se pot naşte la fel ca în lumea umană.
Hueco Mundo: Hueco Mundo (虚圏(ウェコムンド), Weko Mundo?) este o dimensiune între lumea oamenilor şi Soul Society. Aici locuiesc hollows atunci când nu vânează suflete, şi nu pot fi detectaţi atăta timp cât rămân în interior. Întrări în Hueco Mundo pot fi create prin sfâşierea ţesăturii interdimensionale dintre cele 2 lumi. La suprafaţă, Hueco Mundo este un tărâm deşertic, unde este mereu noapte. Puţina vegetaţie care poate fi văzută cu ochiul liber este defapt formată din cristale; şi deşi cerul are nori, nu se găseşte nicăieri apă. Puţini hollows locuiesc la suprafaţă.
Personajele din Bleach călătoresc dintr-o lume în alta prin mai multe mijloace. Shinigami deschid pasaje între lumi cu ajutorul zanpakutō-ului. Fluturi negri creaţi în timpul ritualulul de soul burial, denumiţi hell butterflies (地獄蝶, jigoku-chō?), fac aceste pasaje sigure. Sufletele umane trec dintr-un plan în altul numai prin naşterea în lumea umană sau prin ritualul de soul burial. Oameni vii pot folosi şi portaluri speciale pentru a se deplasa între lumi, dar acestea sunt periculoase. Deşi hollows sunt prezentaţi cu abilitatea de a se mişca între planuri deschizând rupturi în spaţiu, ei preferă de obicei să rămână în Hueco Mundo datorită riscului de a fi descoperiţi de către Soul Society în lumea umană.

Muzical
Un muzical rock cu titlul Rock Musical BLEACH, a fost produs de Studioul Pierrot în colaborare cu Nelke Planning, avândul ca director pe Takuya Hiramitsu, fiind adaptat după un scenariu al lui Naoshi Okumura. Muzica este compusă de către dramaturgul Shoichi Tama; muzica din spectacol fiind complet originală, nefiind luată din coloana sonoră a anime-ului. Spectacolul a fost pus în scenă în perioada 17 August - 28 August, 2005 la centrul Space Zero Tokyo din Shinjuku. Până astăzi, au fost puse în scenă cinci muzicale şi un Spectacol Bankai "În Direct". Alte două spectacole se aşteaptă a fi puse în scenă în primavara lui 2008...
avatar
Haruhi Suzumiya
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 15
Reputatie : 4
Data de inscriere : 12/05/2009
Varsta : 22
Localizare : Langa prieteni...

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Bleach [info]

Mesaj  Admin-haruki la data de Mar Mai 12, 2009 4:31 am

Personaje principale Ichigo Kurosaki (黒崎 一護 Kurosaki Ichigo?) Dublaj voce: Masakazu Morita (Japoneză), Johnny Yong Bosch (Engleză)
Protagonistul din Bleach, Ichigo, un elev de liceu cu părul portocaliu devine un shinigami temporar după ce absoarbe forţat de împrejurări puterile lui Rukia Kuchiki. Natura lui cinică îl face ca la început să îi displacă noua datorie, dar cu trecerea timpului acesta o acceptă, iar cînd puterile sale temporare dispar, îşi riscă viaţa pentru a deveni un shinigami deplin. Acesta îşi doreşte puteri cît mai mari pentru a fi în stare să protejeze pe toţi cei dragi lui şi pentru a o salva pe Rukia de la moarte.
Rukia Kuchiki (朽木 ルキア Kuchiki Rukia?) Dublaj voce: Fumiko Orikasa (Japoneză), Michelle Ruff (Engleză)
Rukia Kuchiki este un shimigami trimisă în lumea oamenilor ca patrulă de exterminare a spiritelor malefice în oraşul natal a lui Ichigo. Deşi fizic arată ca o adolescentă, ea are defapt peste 150 de ani. Rukia este forţată în timpul unei lupte să-şi transfere puterile lui Ichigo şi să trăiască o perioadă ca un om obişnuit. Se înscrie la liceul din oraş şi se mută în dulapul lui Ichigo, în timp ce îl învaţă cum să fie un shinigami-înlocuitor în locul ei.
Orihime Inoue (井上 織姫 Inoue Orihime?) Dublaj voce: Yuki Matsuoka (Japoneză), Stephanie Sheh (Engleză)
Orihime Inoue este o colegă veche de clasă a lui Ichigo, îndeaproape legată de el de o prietenă comună (Tatsuki Arisawa). Ea este practic orfană, de vreme ce ea şi fratele ei mai mare, Sora, au fugit din casa în care erau abuzaţi de la o vârstă fragedă, iar mai târziu şi acesta a murit. Deşi iniţial lipsită de puteri spirituale, începe să şi le dezvolte pe timpul petrecut pe lângă Ichigo în noua sa formă, ulterior posedând una din cele mai puternice abilităţi de vindecare, fiind capabilă de a readuce corpul la starea precedentă de sănătate, oricât de grave ar fi rănile. Are nişte zâne care îi îndeplinesc dorinţele.
Yasutora "Chad" Sado (茶渡 泰虎 Sado Yasutora?) Dublaj voce: Hiroki Yasumoto (Japoneză), Jamieson Price (Engleză)
Yasutora Sado, cunoscut mai bine drept Chad, este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ichigo. Deşi este cunoscut pentru statura sa impozantă este foarte blând, refuzând a se lupte decât pentru binele altora. Nu poate percepe fantomele la început, dar acest lucru se schimbă când observă un grup de copii find atacaţi de un hollow. Descoperă că posedă o putere unică ce îi acoperă unul dintre braţe, crescându-i puterea şi permiţându-i să distrugă hollows. Mai tîrziu manifestă şi puterea de a trage cu energie din braţul acoperit cu armură.
Uryū Ishida (石田 雨竜 Ishida Uryū?) Dublaj voce: Noriaki Sugiyama (Japoneză), Derek Stephen Prince (Engleză)
Deşi la prima vedere nu pare decât un coleg de clasă silitor, dar solitar, Uryū Ishida este defapt un Quincy, descendent al unei clan de arcaşi cu abilităţi de a vâna hollows. Poartă o ură pentru toţi shinigami, inclusiv Ichigo, dar după un timp ajunge să-l vadă pe Ichigo diferit, în cele din urmă ajungând să-l considere aliat şi prieten.
avatar
Admin-haruki
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 35
Reputatie : 1
Data de inscriere : 11/05/2009
Varsta : 21
Localizare : my world

Vezi profilul utilizatorului http://anime-fusion.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum